Media

Deze maand in maandblad H&gelo!

H&ngelo

Tentfeest Confusion komende zaterdag

  maandag 03 september 2012 | 16:13 | Laatst bijgewerkt op: maandag 03 september 2012 | 16:1

De organisatie van Confusion is er klaar voor. V.l.n.r. Barry Jonkman, Ralf Breukers en Bas Everink op de plek waar de tent komt te staan. foto Wouter Borre

HENGELO Het loopt lekker met het aantal aanmeldingen voor de tiende editie van Confusion, ‘het enige tentfeest van Hengelo.’ Barry Jonkman van de organisatie rekent erop dat het aantal gasten komende zaterdagavond ruim boven de 400 uitkomt, en dat was ook de bedoeling.

Confusion heeft zaterdagavond vanaf 20.00 uur plaats op een terrein aan de Verlengde Polluxweg, vlak langs de A-1, naast de velden van HVV Tubantia. Vanwege het tienjarig jubileum pakt de organisatie dit jaar extra uit: zo treedt The Partysquad op, en het is voor het eerst dat er artiesten worden geboekt voor het tentfeest. Het thema is dit jaar ‘Sunny Christmas’. Gasten wordt verzocht om ‘luchtige zomers kerstkleding’ aan te trekken, de organisatie zorgt zelf voor een kerstsfeertje met lichtjes, ballen en mogelijk een kerstboom. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro. Meer info: www.confusionparty.nl

www.tctubantia.nl/regio/middentwente/11636998/Tentfeest-Confusion-komende-zaterdag.ece#

 

Confusion: de blokhutten ontgroeid

Woensdag 10 augustus 2011 | 08:38 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 10 augustus 2011 | 08:40

De mannen van Confusion: vlnr Ralf Breukers, Bas Everink, Barry Jonkman en Sander Thijert. foto Charel van Tendeloo

HENGELO Wat begon als een klein feestje in een blokhut is uitgegroeid tot een tentfeest met honderden bezoekers. Van après-ski tot house: Confusion is voor iedereen.

Aan de eettafel, met uitzicht over het weiland waar het zaterdag 3 september allemaal gaat gebeuren, wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen van Confusion IX. Barry Jonkman (28), Ralf Breukers (28), Bas Everink (27) en Sander Thijert (26) buigen zich over de uitgerolde banner in de woonkamer.

De feestbeesten hadden negen jaar terug niet voor mogelijk gehouden dat het tienjarig jubileum van Confusion nu nog maar een jaar op zich laat wachten. Het begon allemaal met kleinschalige feestjes in verschillende blokhutten waar zo’n vijftig bezoekers op af kwamen. Vier jaar geleden ging het roer om, want de kleinschalige feestjes groeiden uit hun voegen. De jaarlijks terugkerende blokhutten maakten plaats voor grote feesttenten. De schoolfeesten bij Twickel waren al vaker in handen van de jongens en Barry heeft zelfs een eigen drive-in show. De kameraden bevinden zich niet geheel op onbekend terrein. De vergunningen, de tent, vloer, toiletten, tap en aggregaat zijn al binnen. En ook aan de juiste aankleding van de tent is gedacht. „Elk jaar hebben we eigenlijk wel een dresscode”, vertelt Jonkman. De thema’s White, Yellow, After Christmas en Carribean zijn de revue al gepasseerd. „Dit jaar is het thema Magical Black Night.” Mits gehuld in het zwart is iedereen welkom. Bezoekers komen voornamelijk uit Hengelo en omstreken, maar de jongens zien de laatste jaren wel een publieksverandering. Waren de bezoekers eerder voornamelijk leeftijdgenoten, nu zien ze toch ook veel jongeren. „Ouders, families en collega’s komen ook, dus zij halen de gemiddelde leeftijd wel weer omhoog”, lacht Jonkman.

Hoe ze al die honderden feestbeesten op de been krijgen? „Flyers, posters, mond-tot-mondreclame, maar vooral social media. We spammen wat af op Facebook en Hyves.” Het budget laat andere publiciteitsstunts ook niet toe, want de investeringen komen uit eigen zak. „Met hulp van sponsoren krijgen we veel voor elkaar, maar voornamelijk in natura”, legt Thijert uit. „Je moet dit feest niet organiseren met het doel er rijk van te worden”, vult Ralf aan. „We zijn blij als we quitte draaien en mochten we winst maken, dan is dat mooi meegenomen.” Inkomsten worden verkregen uit de 4 euro entree en de drankverkoop.

Waarom halen de jongens zich zoveel werk op de hals? „Als we op zaterdag door de tent wandelen zijn we toch wel een beetje trots”, vertelt Everink glunderend. „Het is ervoor én erna voor ons gewoon één groot feest”, vult Jonkman aan. „De donderdag ervoor beginnen we al met het opzetten van de tent en zondagavond is alles weer strak. Van de verdiensten gaan we met z’n allen uit eten en vullen we onze reservepot aan.”

De reservepot is nog niet zo goed gespekt dat de feestbeesten zich al een nieuwe locatie kunnen veroorloven. „De huidige locatie is ideaal: we liggen voor veel mensen op de route naar de stad”, legt Jonkman uit. Maar toch blijft het viertal dromen over een nog groter feest op een nog betere locatie. „We fantaseren over het Expo Center, een hangar bij Vliegbasis Twente en zelfs het marktplein. Maar we realiseren ons ook dat we met ons budget geen reeks grote namen op het podium krijgen.” De ideeën voor het jubileum vliegen al over tafel. „We willen toch een gooi doen naar meer naamsbekendheid. We willen wel weer een bekende dj of andere act huren.” De vier jongens zijn vastberaden om Confusion op de kaart te zetten.

http://www.tctubantia.nl/regio/middentwente/9269804/Confusion-de-blokhutten-ontgroeid.ece#